Ultraljud, läkare och portakaten

Hemma efter en heldag på sjukhuset! I alla fall nästan. Jag trivs så jäkla bra där, det känns som det är där jag hör hemma, fast att det inte är så. Och bara för att jag säger så så betyder det inte att jag vill bli sjuk igen.

Hur som helst, ultraljudet såg bra ut och det var hela två läkare som undersökte mig! Är lättad och glad. Fikade en timme med My på lekterapin ( där alla balla fikar.. ;) ) som också har varit sjuk. Så otroligt skönt att prata med någon som verkligen förstår och kan dela med sig av sina egna upplevelser :)
Efter det träffade jag min läkare och pratade om hur jag mådde och så. Han tog även upp min portakat, en dosa som sitter inopererad under huden på mig. De som har sett mig, eller bilder på mig har kanske sett något vid mitt nyckelben? Vanliga blodkärl klarar inte av så starka mediciner som cellgifter så därför har man en portakat som man får cellgifterna genom. Man slipper även sticka flera gånger i armvecket när man har behandlingarna.

Den sitter kvar minst ett halvår efter sjukdomen, ifall den skulle få för sig att komma tillbaka. Men nu, nu jävlar börjar vi planera datum för att ta ut den! Ska eventuellt ta bort den i slutet av februari. Ännu ett tecken på tillfrisknande.

Såhär ser den ut i alla fall, och på mig syns den ganska tydligt eftersom jag är så smal. Man ser verkligen konturerna på den.






Kommentarer
Postat av: Elin

sv: tack :)



men du, det gick ju bra.. Jag sa ju att det skulle göra det!!! :)

2009-12-01 @ 18:10:56
URL: http://tvillingblogg.blogg.se/
Postat av: Mys.

Ja det gick ju bra idag :) TACK FÖR DEN TREVLIGA FIKAN! Verkligen jättekul, har skrivit till dig på facebook om den 16 januari :)

2009-12-01 @ 18:28:19
URL: http://mysaz.blogg.se/
Postat av: angelica

Gud vad skönt att allting var bra!!



Hejsan!

Nu kommer mitt nya inlägg, inte skrivit på ett tag. Men hoppas att ni fortfarande följer min blogg! :) Läs om min mindre roliga dag, och kommentera gärna andra inlägg

Puss på er!

2009-12-01 @ 18:33:14
URL: http://aangeeelica.blogg.se/
Postat av: Mys.

Och föresten? Vart i "stilkoderna" sätter man den där koden om man vill tjäna pengar på bloggen, jag fattar ingenting ^^

2009-12-01 @ 19:39:28
URL: http://mysaz.blogg.se/
Postat av: ardiana

ska lägga mig stra:)

tur att läkarbesöket gick bra(A)

2009-12-01 @ 23:06:02
URL: http://cocolove.blogg.se/
Postat av: Tooti

Hej! Vad härligt! Vad glad jag blir :) haha det känns samma för mig när det gäller sjukhuset. Jag känner mig hemma där! Gär portkatet ont? Jag har kännt på en sån och den va gjort av metall, förutom i mitten då. Hoppas du får en toppendag imorgon! Kram kram

2009-12-02 @ 02:29:48
URL: http://tootfarangi.blogg.se/
Postat av: angelica

sv: :) ja tack, det hoppas jag också.. ja det är verkligen inte roligt.. men som "tur" är var vi inte tsm så länge, men tillräckligt länge för jag skulle bli ledsen för att det tog slut ;/<3

2009-12-02 @ 08:13:58
URL: http://aangeeelica.blogg.se/
Postat av: Mys.

Tack söt!

2009-12-02 @ 09:48:53
URL: http://mysaz.blogg.se/
Postat av: Anisa

Hej!



Råkade hamna här på blogg genom att klicka mig fram. Måste säga att jag tycker du verkligen är tuff som lyckats gå igenom cancer. Tror du kan påverka många människor att se det ljusa i livet och kämpa för det dom har, endel får ju knappast den chansen.



Jag kanske gå in för personligt nu och då behöver du absolut inte svara. Men jag har alltid undrat hur man få reda på att man har cancer, känns det något ont i kroppen(i ditt fall äggstockarna)? Har detta påverkar så du i framtiden inte kan ha barn, eller hur funkar detta? Blir själv lite orolig av tanken.



Och släng det där med Gustav åt sidan (ditt tidigare inlägg). Har själv lärt mig under livets gång att det man tror och tänker på att saker ska hända för chansen är väldigt liten att de tillslut inträffa. Så njut av livet nu. :)

2010-02-02 @ 21:43:51
URL: http://aalekic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0