En ny dator? Jatack!

Detta är en dator för ca 11.000kr. Den säljs fortfarande så det är ju väldigt ny..
Jag har chans att få den för 4.500, och ännu billigare om jag säljer min gamla dator. Ojoj va lockande detta är!



Ni minns väl Grynet?

Idag i skolan frågade vår lärare "har ni sett grynet när hon ska vara frisör?" Haha, rätt skoj att titta på faktiskt så naturligvis blev det lite mer grynet efter skolan också!
Här är ett klipp jag garvade så sjuuuukt mycket åt hihi!




Vote for me please

Då var det dags igen, är med och tävlar om att bli veckans blogg! Här är en direktlänk för er som vill göra mig lite glad (a)

Idag har vi börjat klippa ett helt huvud, wow på det! Imorgon ska vi fortsätta och självklart ska ni få se bild på det när det är klart :)


En resa till Egypten?!

I sommar har jag inte fått sola på grund av cellgifterna. Om jag hade gjort det hade jag kunnat på pigmentförändringar så det var bara att köra på solfaktor 30. Jag är en riktig soldyrkare, sola är verkligen bland det bästa jag vet och jag fick inte göra det.
Att åka utomlands stod högt upp på önskelistan och nu är det eventuellt dags att boka resa! Nu ska jag inte säga för mycket här i bloggen, men eventuellt så ska vi nog boka en resa till Egypten snart! Jag, mamma, min bror Marcus och min älskade pojkvän Nille ska åka. Mamma vill ha med sig lite vänner och så också, vilket naturligtvis bara är kul.

Ååh vad jag längtar! Resan blir av på sportlovet, ett tag kvar men ändå. Något riktigt kul att se fram emot kan behövas :)



(bild lånad från google)


Halva sverige är väl förskylda?

Nu härjar förskylningarna, i alla fall här i Kalmar. Tror jag håller på att få något själv. Stannade hemma ett tag nu på morgonen pga feber och magont men ska försöka pallra mig iväg till skolan snart :)

Ligger ni hemma sjuka eller har ni nyligen varit det?


Hissar & dissar



Studiedagar! Idag är en sådan dag och även om man inte gör någor speciellt så är dom dagarna så underbara. Älskar att veta på söndagen att det inte är skola dagen efter.





Disktrasor. Mamma är inte hemma och jag skulle ta hand om köket innan idag. Då behöver man även torka diskbänken med en disktrasa, och jag tycker dom är så fruktansvärt äckliga. Lukten som sitter kvar på händerna om man inte tvålar in dom riktigt ordentligt. Usch säger jag bara! När jag flyttar hemifrån ska jag byta disktrasa varannan timme ;)


En mindre njure?

Ja, jag vet, jag har varit urusel med bloggen i en vecka nu! Har verkligen inte haft lust, känner mig rätt stressad med skola, möten, läkartider och så vidare..

Tänkte berätta för er att jag gjorde ett ultraljud i onsdags och allt såg bra ut! Men (det finns väl alltid ett men?) jag har en lite mindre njure? Haha, ingen fara med det men ändå! Vad för slags kropp har jag egentligen? Bara en äggstock, ingen blindtarm och en liten njure..
Tur att jag klarar mig bra ändå ;)


Heldag på stan

Har varit med Nille på stan idag, käkade kinamat och shoppade lite..!
Jeanstighsen är mycket finare på, och dom kostade 199kr, från gina. Ögonskuggan kommer från hm och kostade 39,50 :)






Och här har vi min älskade pojkvän och jag. Har en ny kavaj som jag bara älskar! Dock är inte bilden så bra ;)






Ett halvår sedan tumören upptäcktes

Idag är det den 12e september vilket innebär att det var exakt ett halvår sedan jag var hos läkarn första gången angående magen. Åkte till gyn den 12e mars och togs emot av en av deras gynekologer. Han gjorde ett ultraljud och såg då att jag hade en "cysta över hela buken", som han uttryckte det. Minns precis allt, men vill inte gå in för mycket på detaljer. Fick en chock och var helt säker på att jag skulle dö. Min första tanke var "jag kommer aldrig mer få träffa Nille", min pojkvän. Trodde att den var för stor för att göra något åt.

Då visste vi inte att den innehöll cancerceller, vi trodde att det bara var en ofarlig cysta. Efter operationen så kunde man konstatera att det fanns en risk för att jag var sjuk.

För ett halvår sedan var en dom värsta dagarna i mitt liv, för ett halvår sedan förändrades hela mitt liv totalt. Men som jag sagt förut, jag skulle inte vilja vara utan det som jag har gått igenom.



Snyggt med sotade ögonlock

Jättekul kväll igår måste jag säga! Förfest hos Emma, en kompis i klassen med alla mina frisörbrudar. Sen vidare till vallen, ett dansställe typ.
En annan kompis bröt benet (där överdrev jag rätt mycket, men hon gjorde sig väldigt illa i alla fall!) och jag brände mig på en cigarett vilken gjorde rätt ont efter ett tag då jag insett vad som hänt haha!
Inte lika kul att gå till skolan idag kan jag ju bara ta och tala om för er.. ;)

Igår saknade jag en mörk ögonskugga starkt! Har blivigt kär i en från make up store, men den kostar 135kr, vilket jag tycker är rätt dyrt.



Ny kjol till partajet imorgon

Nu är jag så sjukt arg och jag har inte lust att blogga. Slänger upp en bild på dagens inköp bara, från gina tricot.
129kr.






Min cancer

Jag har fått endel frågor om min cancer, vad jag hade för typ av cancer, hur jag upptäckte den, hur jag mådde, om jag kan få barn och så vidare..

Jag hade komplex för min mage under flera år, tyckte den stod ut och så. När jag sa tex "står min mage ut i den här tröjan?" så blev folk bara irriterade och sa att jag var smal.
När jag låg ner blev min mage inte platt som alla andras magar. Min mage stod fortfarande ut, och även om man har endel fett så ska ju magen sjunka ihop..!
Jag har alltid varit fruktansvärt rädd för sjukhus, och framför allt nålar och med tanke på alla irriterande kommentarer som jag fick så sökte vi inte för problemet. Ända fram tills jag fick nog, då vi fick tid på en vårdcentral. Där sa läkarn att det var lactos så jag åt lactosfri mat men inget hände. Vi sökte igen några månader senare och då sa dom fortfarande att det var allergi eller stress. Läkarn sa också att jag inte hade cancer, att jag var för ung för det.

När jag fick riktigt ont i magen, kring äggstockarna, så ringde vi till ungdomsmottagningen som skickade oss vidare till gyn. Där gjordes ett ultraljud och dom konstaterade att jag hade en cysta över hela buken. En vecka senare opererades jag i Linköping och då tog dom även ut min ena äggstock som inte längre hade någon funktion. Ytterligare några dagar senare kom beskedet, jag hade cancer, äggstockscancer med god prognos.
Ni ska veta att man klarar sig lika bra med en äggstock som med två. Jag kan få barn precis som vem som helst!

En tuff behandling påbörjades, och med allt stöd jag fick så klarade jag det. Tack vare mig själv, mina nära och läkarna så är jag fortfarande här idag.
Efter min första behandling vägde jag otroligt lite och jag vet att vissa inte var säkra på att jag skulle klara resten av behandlingarna. Hade jag då inte gett mig tusan på att vinna över sjukdomen så hade det varit kört, jag hade helt enkelt dött i cancer 16 år gammal.

Jag hade inget självförtroende alls innan jag blev sjuk, jag var extremt utseendefixerad, och tyckte alltid att alla andra var bättre och snyggare än jag.
Nu vet jag att jag klarar allt, för har man gått igenom det jag har gjort så gör man det. Jag vet att jag har en pojkvän som älskar mig med tanke på hur han har ställt upp för mig. Jag vet att det finns så mycket viktigare saker än utseende.

Jag skulle absolut inte vilja vara utan sjukdomen, men jag skulle aldrig någonsin vilja gå igenom helvetet igen.


Hos gynekologen

Jag måste göra gynundersökning och ultraljud var tredje månad för att se så att cancern inte kommer tillbaka. Jag hade äggsstockscancer och det är därför dom gör på detta viset.
Allt såg bra ut!! Och det är otroligt skönt ska ni veta :)
När jag nu kom hem så hittar jag grey's anatomy som jag beställde för ett tag sedan, så nu ska jag vrålglo på det.




Chokladbollar / Diarébollar

Haha, det var precis det Nille och jag stoppade i oss ikväll, sjukt goda blev dom! Dock en aning lösa..


Peacearmband

När jag kom hem från skolan så hittade jag ett litet kuvert till mig. Mitt nya peacearmband låg i det, och det var ännu snyggare än vad jag hade trott! Beställde som sagt av en en som gör egna smycken, under inlägget "Hon designar egna smycken" hittar ni henne blogg!



En aning suddig, och silverarmbandet bredvid tillhör inte!


McDonalds var min räddning, haha!

Cellgifter påverkar aptiten någon otroligt. Under mina behandlingar fick jag tvinga i mig mat, inget smakade gott och hungrig var jag inte alls. Det ändå som gick ner var McDonalds, cheeseburgarna. En gång vaknade jag mitt i natten när jag låg på Linköpings sjukhus och säger till mamma: Jag måste ha en cheeseburgare..!

Dagen efter gick pappa och köpte McDonalds till mig, och så frös vi in hamburgare i frysen, haha!



Jag kunde ju inte äta McDonalds hela tiden, rivna morötter gick ner rätt bra det också.



Veckans blogg, igen!

Hihi, nu är jag med och tävlar igen hos Matilda, kommentera i detta inlägget 2 gånger om ni gillar min blogg! Skulle bli jätteglad :)

Ikväll har jag firat min kusin som fyller 11 år idag, Beata var också där eftersom dom också känner den familjen!





Hon designar egna smycken

Tycker ni borde spana in denna blogg, hon gör egna smycken, och dom är verkligen jättefina! Har precis beställt ett svart armband med ett peacemärke på (och hur inne är inte det?) som jag bara älskar! Ger bara 41 spänn för det också och det är klart värt det. Så kika in, ni förlorar ingentingen på det :)


Äntligen lite träning!

Idag har jag simmat med Emeliie, så otroligt skönt att komma igång med träning! Första gången jag går på ett träningspass eller vad man ska säga sen jag blev sjuk.
Kvällen har inte varit världens bästa, därför blir det ett mindre roligt inlägg. Skolan tar kål på mig, jag är trött hela tiden. Trodde inte det skulle bli så här tufft att börja..!


Tre av fyra barn överlever cancer



Under tiden jag var sjuk så gick den här reklamen, precis som nu. Tänk er att ligga på sjukhuset och se en sådan reklam, det kunde ha varit jag som var det där fjärde barnet. Oftast tänkte jag inte på att jag kunde dö, utan jag hade liksom bestämt mig för att klara mig, men jag har träffat många underbara barn som är svårt sjuka och det är så fruktansvärt att alla kanske inte klarar sig. Den här reklamen påverkar säkert många, många tycker nog den är hemsk. Men att vara i situationen jag var i och se en sådan här reklam, fy fan va irriterande och otäck den var, och är. Vill så otroligt gärna att alla barnen ska klara sig.


RSS 2.0