Slut på detta canceråret!!!

Äntligen äntligen äntligen är dagen här! Sista dagen på det här året är här. Snart är det slut på 2009, på detta canceråret! Nästa år kommer bli bättre, om det ska bli sämre krävs det rätt mycket alltså.

Men, massa bra saker har självklart hänt också! På ett sätt är jag "glad" att jag fick cancer (låter helt sinnes i era öron). Men jag har vuxit så otroligt mycket som person på grund av den, och den har hjälp mig på många sätt. Den har även sabbat för mig, egentligen mer än vad den hjälpt mig. Jag träffade My på grund av cancern vilket jag är jätteglad över!

Nästa år kommer bli bra. Snälla snälla snälla, ge mig ett bra 2010 för det behöver jag!
Funderar även starkt på att visa er hur jag såg ut utan hår, hohoho.

Vet ni vad?

Jag har tjatat hem mitt usbminne för att lägga in musik tills imorgon. Först ikväll insåg jag att jag inte har ett program att ta hem musik med... Lyckat, näe!
(Och jag kan inte fixa sånt själv för då ger jag typ datorn massa virus)


Dagen dåra...

Idag gått folk har jag varit igång hela dagen fram till nu. Började med lite jobb på salongen, fixade runt lite och klippte&färgade min kusin. Ååh det är så roligt hihi!
Sen kom Mysan dit för att leta nyårsklänning med mig. Blev ett tuptoplinne för min del, och med en hög svart kjol blir det perfa.
Käkade lite på zorbas med My och hennes tre härliga kompisar, wie!

Och sist men inte minst, kom nyss hem från spinningen. Galet jobbigt men galet kul!

Hehehe, så nu vet ni vad jag har sysslat med hela dagen (y)
Söt bild jag hittade också.




Klipp&färg

Har klippt och färgat min lillebror idag, verkligen skitkul att göra det i verkligenheten och inte bara på dockor! Plus att han blev jättesnygg och han blev helnöjd, vilket är det viktigaste såklart. Om han inte hade varit hos pappsen nu så hade ni fått se bild..
Har simmat hela 40 längder nu med och imorgon väntar eventuellt lite spinning. Staden och salongen ska också hinnas med.

Ha en fortsatt bra kväll allesammans!


Upp och ner..

Vissa stunder känns det som jag klarar allt, att mitt liv är bra och att allting kommer ordna sig. Sen kan det bara slå om och jag undrar hur fasen jag ska klara mig, hur jag ska orka ta mig igenom ångesten och hur tusan allt ska kunna bli bra igen. Det går upp och ner hela tiden, ibland flera gånger om dagen.

Just nu är en stund då jag helst bara vill slå sönder datorn och gömma mig under täcket resten av livet.


Duktig dag, hehehe!

Gaah vad jag känner mig duktig! Har tränat som bara den med Maja, ringt och fixat så jag kan komma till salongen för pyssla och klippa lite imorgon och nu håller jag på att fixa photoshop, äntligen någon som hjälper mig wie:)

Ikväll kanske Amanda kommer en sväng och håller mig lite sällskap, kanske somnar jag lite tidigare än klockan 3 inatt eftersom hon gärna går och lägger sig redan vid 10... (;


"Mamma, jag glömde min p-piller hemma!"



Fysatan vad detta är roligt. Tittade på en gammal kabare som My var med i för några år sedan och då var det en sketch med dom här rösterna. Var tvungen att lägga upp det här! Hörde detta för länge sedan och jäklar va kul jag hade när jag upptäckte det en gång till haha! (Spola fram till 30 sek och det är rösterna som är roliga, inte videon:) )

"Tomtomtomtom...."


Pigg&glá!



Wie, en glad becca! Tror jag är lite av en shoppaholic..

Modehuset med mamsen nu på morgonen, köpte ett läppglans som jag bara älskar! Så nu slipper jag sno mys hela tiden..
Snart blire nog träning, om jag pallar ta mig till gymmet. Ikväll får jag se vad jag hittar på!


Nästa år måste bli bättre

Varför ska jag ha ångest varenda jävla kväll? Kan jag få gå och lägga mig och faktiskt somna på en gång?Tydligen inte, med tanke på att jag sitter här kvart över 2 mitt inatten, precis som alla andra nätter.

Nästa år kan inte bli ett sämre år. Så sa jag förra nyåret också och se vart jag har hamnat. Jag fick operera bort en äckligt stor tumör och en äggstock, fick cancer, gjorde slut med min expojkvän, känner inte igen mig själv, har fått fruktansvärd ångest och förlorade alldeles för mycket i sjukdomen. Jag vet att det låter som jag tycker synd om mig själv men detta är faktiskt bara sanningen. Och visst har det väl hänt bra saker i år också! Jag överlevde cancern, blev en starkare människa och har varit glad åt de små sakerna som livet ger. Men om nästa år ska bli sämre än detta så krävs det rätt mycket. 


I våran bmw...

Mys med my hela kvällen! Wie :)
I våran (mys och min heheheh) bmw är det galet hög bas och jag blir typ helt exallterad? Blir mer pepp än nånsin i den bilen asså. Ge mig världens fest nu tack!


Då hade jag varit död

"1979 fanns det ingen barncancer. Ordet var för starkt för att uttala och några behandlingar av barn med tumör och blodsjukdom var det knappt tal om. ”Dom dör ju i alla fall”, som en person i dåvarande sjukhusledningen för Karolinska i Solna, uttryckte det.

Så var det visserligen också. Bara en av fyra överlevde då – för trettio år sedan. I dag är det precis tvärtom. Tre av fyra överlever."

Det handlar om 30 år.. För 30 ynka år sedan hade det varit kört för mig, jag hade dött i cancer bara 16 år gammal. Jag är så otroligt glad över att forskningen har gått framåt så mycket som den har gjort, och jag är så tacksam till dom som skänker pengar för att rädda cancersjuka barns liv, till dom som hjälpte till att rädda mitt liv. Forskningen kommer rädda fler liv och gå framåt ännu mer. Tillslut så hoppas jag att fyra av fyra barn ska överleva den hemska sjukdomen.

(För att läsa hela artiklen, gå in på barncancerfondens hemsida.)



Mormor och jag under min tredje behandling :) En av dom personerna som ställt upp något otroligt för både mig, mamma och Marcus.


Galet tråkigt

Ååååååh jag har fan inget liv. Snälla HÄND NÅGONTING nån jävla gång.


Hemmmmmakväll

Kalkon med släkten och filmer från när mamma och mostrarna var små, nästan lika bra som palace eller bistro (y) Vill fylla 18 nu!

Inte pepp på en lugn hemmakväll men så får det väl bli. Tagga inför nyår istället kanske?


Julafton

Här kommer lite pics från igår :) Jag har tyvärr inget bildredigeringsprogram och eftersom jag är så haj på datorer så vet jag inte riktigt hur jag ska få hem något.. Men det får jag hjälp med lite senare, hihi!

!









Wie, söt jag känner mig.




Hohoho, meeerry christmas!

Nu pyser jag iväg till min moster för lite julfirande! Ha en toppenjul allihopa!



Egoisten själv.. Men vafanken, det får man på jul bara för man är lite extra piffig sådär! ;)
(Och det syns inte på bilden, men nu nuddar luggen ögonbrynet!!! :D:D)


Bingolotto, wiie

Hemma från en julbord hos pappsen. Nu är det bingolotto som gäller (hehe lite mysigt faktiskt så här kvällen innan julafton)




Nu jävlar är det min tur

Vet ni vad? Jag har fan ingen lust att blogga längre. Inte idag i alla fall. Jag är så jävla trött på mig själv. Varför ska jag alltid tänka ett steg längre "det här gör mig glad men jag kaaaanske gör någon annan ledsen". Alltså, nu tänker jag skita i allt sånt. I precis allt. Alla andra gör fel saker så varför ska inte jag få göra det? Varför ska bara jag tänka ett steg längre? Har sån lust att snacka en jäkla massa skit här men näääe, det är fel att göra så!
Nu är det slut med det, its so fucking over :):):) Nu jävlar är det min tur att få känna att jag lever.


Har ni sett mig i page?

Tror nog inte det hörrenini. Hade nämnligen page ett par dagar innan jag rakade av mig håret. Eftersom jag hade så långt hår så var det så himla jobbigt när det föll. Ville inte raka av allt på en gång så klippte det kortare istället. Jag ville inte att så många skulle se mig i page eftersom peruken jag hade valt hade mycket längre hår och det skulle ju vara lite konstigt.. Så när jag skulle ut en kväll i April så rakade mamma av mitt hår, något av det värsta båda varit med om, sen tog jag på mig peruken för första gången och åkte iväg. Tittade inte på mitt rakade huvud förens på kvällen när jag kommit hem och då var det inte så farligt som jag hade trott att det skulle vara!





Man ser hur hårfästet har börjat krypa uppåt och att pagen inte är riktigt jämn pga av alla hårstråna som faller. Ni ser hur dom hänger ner.


Bra kväll!

Hemma från en kväll med Mysisen. Modehuset, chilla sönder med hennes alla grabbpolare och käka gratis pizza på pizzerian (y) Bra kväll tycker jag allt!
Och eftersom det inte blev någon pulkaåkning idag så kanske det blir det med dom imorgon, tjoho :)


Pulkabacken, här kommer jag!

Snart ska jag iväg och luncha hos mormor, kanske ska jag träna och förhoppningsvis ska jag åka lite pulka sen! Haha, tror att man aldrig blir för gammal för pulkabacken ♥


Så var det måndag igen

Vaknade av en som vanligt allt för morgonpigg Amanda vid halv 10. Käkade lite frukost och nu är det grey's som gäller.
Ikväll var tanken att jag skulle ha åkt till Torsås för lite tjejfest/middag, men tror jag hoppar det.. Får helt enkelt se vad dagen har att bjuda på!


Från oss till er alla...

en riktigt god jul... !




Idag mår jag som jag förtjänar

Hyffsat hes röst och aningen seg efter en galet rolig kväll/natt i bergalokalen! Impulsgrej med Majsingen och hennes kompisar. Har nog aldrig fixat mig till en fest på 15 minuter innan?
Tackar i alla fall alla för en skitrolig kväll och så hoppas jag att människan som tog min jävla jacka kan vara snäll och lämna in den till polisen!


Igår kom min journal

En bunt med papper från Kalmar sjukhus, så Linköpings journal väntar jag fortfarande på. Fanns ju vissa saker som var lite mer trevligare än andra, men vafasen, jag får helt enkelt skylla på att jag var sjuk..! (; Vissa saker som stod där hade jag nästan glömt bort, eller i alla fall inte tänkt på.
Nu för tiden tänker jag nästan bara på hur det skulle vara att få tillbaka cancern och hur andra skulle reagera. Jag tänker också på dagen jag fick reda på att jag hade cancer, hur allt var och hur det var att berätta. Jag tänker på hur jag berättade det, och på hur fler liv än mitt eget förändrades i det ögonblicket.



Förlåt för alla dessa tråkiga webcambilder, men det är nog lika bra ni vänjer er.. ;)


Fredagsmys för hela slanten

Sitter här och fredagsmyser med Amanda, grey's och datorn. Hehe perfekt fredagkväll typ!



Självklart får ni en liten söt webcambild ! (y)


Jag har en ny dator!



Jag är fanimej kär i denna mannicken, jag fullkomligt älskar den! Och bara för att det finns en webbkamera så måååste jag ju ta lite fina bilder här i myskläderna..
Och nu gör det ingenting att det inte blev någon utgång ikväll som det var tänkt från början för jag har min daaator ♥

 

Sjukhuset, en del av mig

Idag har jag varit på sjukhuset, två gånger. Känns fortfarande som det är där jag hör hemma, att det är där jag känner mig trygg och att det framför allt är där jag känner att jag passar in. Jag vet att jag inte gör det längre, att jag inte borde känna så eftersom jag nu är "frisk". Men i mitt huvud är jag nog fortfarande sjuk, i mina tankar är jag nog fortfarande en cancerpatient.
När jag inte mår bra så är det enda stället jag vill till sjukhuset. Att bara gå i korridoren med en droppställning eller ligga i en säng på ett sjukhusrum. Förstår att detta måste låta jättekonstigt för er, och ni ska veta att min största rädsla är att cancern ska komma tillbaka så det är inte det det handlar om.

Förresten, i lördags var det ett halvår sedan som jag avslutade mina behandlingar! Tänk vad tiden går fort..


Ta mig till Egypten

Det är det ända jag lever för just nu. Jag fick inte sola i somras pga av cellgifterna och solen är det bästa jag vet. Ge mig sol och glädje, ge mig en tankefri vecka, en cancerfri vecka, en vecka där jag kan få njuta av livet!

Snälla April kom fort så jag kan få min alldeles egna vecka, min, mammas och Marcus vecka i Egypten. Vi förtjänar det efter skitvåren vi hade. Ta mig till Egypten nu.







Här befinner jag mig i April ♥


Datorn har krashat

Pyntat och bakat en massa idag, ändå har jag ingen julkänsla? Men mysit ändå :)
Tog lite bilder som jag hade tänkt lägga in här på bloggen men eftersom min skitdator har krashat så orkar jag inte lägga in bilderna på min brors riktigt sega dator som jag nu lånar. Ska eventuellt skaffa en ny nästa vecka i alla fall!

Imorgon ska vi ha egen hårvård i skolan och eftersom min kamera är snodd så lånar jag min brors om jag hittar den. (Jag och teknik trivs inte ihop eller nått....)
Ska bli megaljusblond i alla fall, vilket jag tror blir rätt ballt :)


...

Jag har ont i huvudet. Jag vill inte ha ont i huvudet.
Jag har ångest. Jag vill inte ha ångest.
Jag är så jävla trött på denna förbannade ångest som tar sig rätten att komma och gå som den vill! Jag är trött på respektlöshet, jag är trött på cancern och jag är trött på "var stark" för det är det ända jag har varit sen cancerbeskedet! Jag är TRÖTT som fan.

Förlåt för världens mest tråkiga inlägg.


Mineralfoundation

Mammsen och jag var på någon liten hudvårds/sminkkväll ikväll och fick prova lite olika produkter. Bland annat en mineralfoundation från mary kay som jag bara blev liiiite kär i sådär!


Nya läsare!

Det verkar som det har hittat hit en hel del nya läsare, himla kul hörrni! :) Min blogg är dock rätt tråkig för tillfället, inga bilder, ingenting.. Men jag lovar att jag ska bättre mig ;)

Nu har jag datorkunskap, endast jag. Eftersom bygg har idrottsdag så satte lärarn mig här helt själv... Det blir inte så mycket datorkunskap gjord just nu känner jag.


Skolkatalogen!

Träffade Johanna idag efter skolan, bläddrade igenom hela skolkatalogen som äntligen har kommit! :) Att det ska ta ända till jul att få hem den..?

Fick reda på provresultatet från samhällskunskapsprovet och jag fick VG och G! Var helt säker på ett IG eftersom jag har så jäkla svårt att koncentrera mig. Tror att mitt huvud automatiskt prioriterar "viktiga" saker, nu efter sjukdomen. Att jag har för mycket att tänka på att den bara tar in en del. Riktigt dålig på att hänga med, hur mycket jag än försöker.
Men skönt med ett helt okej resultat! :)



Härlig helg!

Vaknade upp hos Amanda och hennes "lilla farm" idag! Var hos mig hela kvällen igår och tog en buss till Öland vid 12. Träffade två boys och det slutade nästan med att vi hamnade på en fest. Vi skippade det med tanke på att outfiten var mjukisbrallor..
Pappsen hämtade mig och så åkte vi ut till Pernilla, hans flickvän, och bakade lite lussebullar.
Resten av kvällen har bestått av att umgås med My, hur skoj som helst! Vi gick en liten runda och bara pratade en massa.

Haft en himla bra helg faktiskt :)


Lördagkväll

Ingen fest igår inte, kände typ ingen som var där så struntade i det och somnade i soffan istället! Helt slut efter veckan som sagt, och äntligen kunde jag väl slappna av lite och somna. Har suttit uppe halva nätterna hela veckan annars..
Modehuset med mormor och min kusin idag, fick hem ett par plyschleggings. Eller vad man nu ska kalla dom för. Snart kommer Amanda hit, vilket blir supermysigt:)



Beslutsångest?

Ska jag festa eller ska jag stanna hemma och glo på idol med godispåsen..? Pepp på att göra båda, samtidigt? Hmmmm, hur ska detta sluta.

Livsavgörande beslut

Ibland blir jag bra rädd alltså. När jag kom hem från skolan idag så fanns det ett brev till mig och mamma. Det står att det är från landstinget och jag förstår att det är från sjukhuset. Det står om en ny tid för provtagning, i december.
Nu efter alla kontroller är jag på helspänn och jag är så fruktansvärt rädd för att få tillbaka cancern. Mamma fick ringa sjukhuset när hon kom hem för hon tyckte också att det var konstigt. Som tur var var det ingenting!

Jag tänker ofta "cancern klarar jag av en gång till om jag skulle få den", men när jag faktiskt tror att den är tillbaka så blir jag livrädd. Panikkänsla. Visst, jag skulle klara det en gång till, det tvivlar jag inte på, men jag orkar inte igen.. Jag orkar inte ha cancer igen och jag orkar inte med mer cellgifter.
Den här veckan har jag varit jättetrött men ändå inte kunnat sova. Kontrollerna är så fruktansvärt stressande och jobbiga. Det läkarna säger på några sekunder är avgörande för hur mitt liv kommer se ut, hur mitt liv ser ut. Just nu ser allt bra ut och det är otroligt skönt! Men var tredje månad kommer jag känna mig stressad och rädd för att dö. På några sekunder får man livsavgörande beslut, om man ska dö eller om man ska leva.
Jag har levt i 17 år, och jag tycker att det är förbannat orättvist att jag redan ska oroa mig för cancer, smärta och död.



Jag vill aldrig vara en cancerpatient igen.


New moon



Filmen jag såg var new moon, vilken säkert många av er redan har sett! Väldigt bra film, helt klart värld att se på bio :)

Man ser rakt igenom dig!

Kom och tänka på en kommentar jag fick igår från en av läkarna under ultraljudet. Han säger att jag är väldigt smal och "jag kan nog se rakt igenom dig. Aa, där jag ser brittsen lite". Lite otäckt sådär!

Har varit hos gynekologen idag på förmiddagen och allt såg bra ut. Den äggstocken jag har kvar är helt normal! :) Så himla skönt att veta det, då slipper man oroa sig så mycket.
Snart ska jag iväg på bio med mamma och Marcus, vilket det är och vad jag tyckte om den får ni se ikväll ;) Spännande va, haha...


Ultraljud, läkare och portakaten

Hemma efter en heldag på sjukhuset! I alla fall nästan. Jag trivs så jäkla bra där, det känns som det är där jag hör hemma, fast att det inte är så. Och bara för att jag säger så så betyder det inte att jag vill bli sjuk igen.

Hur som helst, ultraljudet såg bra ut och det var hela två läkare som undersökte mig! Är lättad och glad. Fikade en timme med My på lekterapin ( där alla balla fikar.. ;) ) som också har varit sjuk. Så otroligt skönt att prata med någon som verkligen förstår och kan dela med sig av sina egna upplevelser :)
Efter det träffade jag min läkare och pratade om hur jag mådde och så. Han tog även upp min portakat, en dosa som sitter inopererad under huden på mig. De som har sett mig, eller bilder på mig har kanske sett något vid mitt nyckelben? Vanliga blodkärl klarar inte av så starka mediciner som cellgifter så därför har man en portakat som man får cellgifterna genom. Man slipper även sticka flera gånger i armvecket när man har behandlingarna.

Den sitter kvar minst ett halvår efter sjukdomen, ifall den skulle få för sig att komma tillbaka. Men nu, nu jävlar börjar vi planera datum för att ta ut den! Ska eventuellt ta bort den i slutet av februari. Ännu ett tecken på tillfrisknande.

Såhär ser den ut i alla fall, och på mig syns den ganska tydligt eftersom jag är så smal. Man ser verkligen konturerna på den.






RSS 2.0