Imorgon gäller det!


Jag är inte nervös nu, men jag vet att jag kommer vilja börja lipa när jag väl är där. Jag kommer vara så otroligt rädd, framför allt för att dö. Sist var jag helt knäckt efter ultraljudet. Man försöker läsa av läkarnas ansiktsuttryck och man hinner tänka ut en himla massa saker som kan vara fel.

Hoppas för allt i världen att det ser bra ut imorgon, för jag vill inte ha cancer igen och jag vill inte dö.


Var bättre själv!

Lilla Kalmar är inte särkilt stort och ojojoj vad fort rykten sprids! Jag är sårad och riktigt jävla förbannad, men det viktigaste att komma ihåg är att vara bättre själv och inte sjunka lika lågt.

Och vet ni vad?! Jag har faktiskt lyckats tjäna pengar på min blogg! Hela 1,02 kr har jag fått ihop på bubblerooms hemsida, haha :D Upptäckte att man måste ha rätt många läsare för att tjäna mycket pengar.


Första advent

Äntligen! Som jag har längtat efter alla ljusstakar och julmyset. Alla fina lampor på stan, i rondeller och i folks hus. Underbart med lite ljus nu i mörkret.

Ska snart iväg till julmarknaden på Kalmar slott och köpa världens godaste julmust!



Bild från förra året, taget med vanlig digitalkamera.



Hahaha, älska palace

Galet snygg bild jag hittade..

Nu ska Beata och jag svulla oss.




En dag i taget

Nu tar vi en dag i taget och den här dagen ser ut att bli bra! Nu ska jag låta bli att tänka på alla jävla cancerkontroller som väntar och andra tråkigheter! För ikväll blir det att packa ryggsäcken och bege sig till Beata! ♥ Laga mat, titta film, sova över och ha allmänt mysit.

Nu ska jag försöka få i mig lite kycklingsallad. Hoppas ni alla får en fin lördag!


Kanske dags att inse

Idag har det varit en dålig dag. Jag vill inte säga varför men ni får nog ändå reda på allt så småning om. Tänker aldrig tillåta mig själv att bli sårad på detta sättet fler gånger.
Jag är så trött på att vara annorlunda, jag är trött på att tvingas vara vuxen, jag är trött på skolan och just nu känns mitt liv rätt hopplöst.

Jag kommer må bra och vara glad igen, någongång, men nu måste jag nog inse att jag inte mår så bra. Att jag inte orkar så mycket som jag egentligen vill orka.
Jag kommer nog fortsätta blogga, men om det blir mer "terapi" för mig själv vet jag inte. Alltså mer inlägg om hur allt är och hur jag mår. Eller om det blir som innan. Nu vet ni i alla fall men jag vill inte säga vad som hänt idag, och i veckan kan man väl säga.
Men man reser sig igen, det vet jag för jag har gjort det förr.



Kul kväll igår måste jag säga!


Ser ut som det på bilden va ;)




Texten säger allt





Bild från google...



Hårstyling på rugbyspelarna!

På vår skola har vi rugbymatcher varje år mot en annan gymnasieskola. Kagg mot Stagg. Eftersom vi har frisörklasser på skolan så passar vi på att snajsa till rugbyspelarna i håret! Killarna blir rakade i kanonfina mönser och tjejerna får flätor och galet mycket toupering.
Vi stod mitt i caféterian vilket innebär att hyffsat många har sett oss idag, tror vi är runt 1500 elever nämligen.. Men kul vare!




(Bild lånad av google)
Detta är från något annat år och här ser ni alla balla frisyrer!




Två och ett halvt år

Idag har jag och min kära pojkvän två och ett halvt år tillsammans! ♥
Bild från förra sommaren, massa glädje & lycka!



Sen vill jag passa på att tacka för en kommentar jag blev jätteglad över. För er som vill läsa finns den i inlägget här nedanför. Den värme något otroligt!


Hos frissan!

Nu har min handledare/frisör Linda klippt bort nästan alla gula toppar i mitt hår! La även i en pastellsköljning som tog bort ytterligare lite på de gula topparna som är kvar. Är helnöjd måste jag säga. En stort plus är att jag fick det gratis, eftersom jag har tänkt vara på salongen några dagar under jullovet för att hjälpa till och ta dit lite egna kunder :)

Förebilden ni ser är när det var precis nyfärgat, silvershampoot tog bort litegran så har inte sett riktigt så orange ut.






Julbord med barncancerföreningen

Såg idag på facebook att man kan anmäla sig till ett julbord i Norrköping. Man åker med andra som överlevt cancer, äter julbord tillsammans, sover på hotell och har tillgång till spat! Jag tror familjen får följa med om dom vill också. Jag är verkligen jättesugen på att följa med! :)

Att gå igenom det jag har gått igenom kan kännas väldigt ensamt även om man har hur mycket stöd som helst. Det finns ingen som riktigt förstår alla komplicerade tankar hur mycket dom än försöker. Så det vore hur roligt och härligt som helst att umgås med andra som kan känna igen sig i det jag säger.


& så var det bara tre

Igår fick nästan alla i min klass influensasprutan vilket resulterade i att endast tre stycken från min klass var i skolan idag.. Stylade frisyrer och fick färga och blaska hur mycket vi ville!

Nu väntar jag på att mamma kan komma hem så vi kan köpa kinamat! Hon kommer direkt från karlskrona i vår nyinköpta bil jag inte ens har sett än, så det ska bli spännande.
Nille kommer ikväll också och imorgon bär det av till eskiltstuna för att fira gammelfarmor som fyller hela 90 år.


Fullt upp!

Ojojoj, nästnästa vecka kommer jag typ bo på sjukhuset. Ska dit på måndag, tisdag, onsdag och fredag. Ultraljud, gynundersökning, prata med min läkare, vaccination... Ingenting jag ser fram emot direkt!


Tid till ultraljud..

Glömde berätta för er att jag idag fick en tid till ett ultraljud, och för några dagar sen fick jag även en tid till gynekologen. Det är fruktansvärt att vara helt utlämnad under ett ultraljud. Man försöker läsa av läkarnas ansiktsuttryck, om dom kollar extra på ena sidan av magen, om dom rynkar ögonbrynen och så vidare.. Detta gör dom för att se så cancern inte kommit tillbaka och under tiden hinner man tänka ut en himla massa saker som kan ha hänt. Att den har kommit tillbaka, att jag har cancer i hela kroppen och det jag är mest rädd för är att dom ska säga är "det är kört, det finns inget vi kan göra". Jag är fruktansvärt rädd för det och jag vill verkligen inte göra ultraljudet! Gynundersökningen är inte lika hemsk, den går lite fortare och man hinner inte tänka så mycket innan det är klart.

Den 30e november ska jag på ultraljudet och den 2e december ska jag till gynekologen. Proverna såg bra ut sist och jag hoppas verkligen ultraljudet och gynundersökningen också ser bra ut!


Plugg, plugg och plugg

Japp, det är vad min kväll har bestått av! Och lite sömn hehe. Pluggar inför samhällskunskapsprovet vi har imorgon, och Sverige är väldigt komplicerat...
Blev även klar med min uppsatts om min cancer här om dagen och här får ni en liten titt på min framsida :)



Vilken helg!

Har haft en fullspäckad kanonhelg måste jag säga! I fredags var det lite fest hos Amanda, en kompis i klassen, med alla andra frisörtjejer :) Igår var jag och Nille på modehuset i Kalmar och på kvällen åkte vi till min moster för att fira alla kusinernas dopdagar.
Klippte och färgade mamma nyss och snart ska jag iväg på ett cirkelträningspass. Hyffsat jobbigt!

Här är lite bilder från i fredags.


















Nöff nöff...

Min arm gör ont, jäkla grissjuka... Men detta var i alla fall sista vaccinationen, så någon svininfluensa kommer inte i närheten av mig!


Bowling

Idag vann jag över Nille och Marcus bowlingen, vilket såklart gjorde det hela ännu roligare ;) Bröt en nagel men det var nog värt det haha!

Kortade även av armbandet jag fick av Nille i present i stan så nu sitter det jättefint!




Seventeen

Idag är det min dag, bara min, min, min! Och berlinmurens-fall-för-20-år-sedan också såklart....
Åt på kinarestaurang med Nille, mammsen och Marcus efter skolan och nu sitter vi här hemma och myser :)

Kan inte låta bli att tänka på de stackars barnen som inte får fylla år mer, som togs bort från världen alldeles för tidigt bara för att cancern ville det. Vilken tur jag har som faktiskt får fylla 17 år!






Idag firades jag..

..för imorgon fyller jag år! Släkten var här, åt sallad och tårta, pratade och hade det trevligt :)
Fick pengar, kläder, presentkort, blomma, nagelack, smycken och lite så. Tack alla för en bra kväll och fina presenter!













En liten titt på blondinen!



Jaha, här var då håret! Någon hel bra bild fick jag inte till hihi.

Nu ska jag ta min fina rosa cykel och cykla till Sofie där massa andra frisörbruttor också kommer vara ♥
Ha en kanonfredag!


Min Stora Dag

Jag färgade håret hos frisören, blont. Men det blev visst lite gult så nu får silverschampoot sköta resten! Ni får se det när det är snyggt ;)

Idag tog jag blodprover på sjukhuset, något jag gör varje månad för att se så cancern inte kommer tillbaka. Man säger alltid personnummret då och då fick min läkare reda på att jag snart fyller år. Hon försvann ut och kom tillbaka med en biocheck till mig! Hihi, blev superglad. Det står att det är från "min stora dag", vet inte om ni sett den reklamen om det. I reklamen säger dom att min stora dag är till för svårt sjuka barn som vill förverkliga sina drömmar.
Därifrån fick jag min lilla biobiljett så tackar dom så mycket :) Helt underbart att dom finns för de svårt sjuka barnen och kan muntra upp dom! Läste om en flicka som fick en resa till Egypten tillexempel.





Idag ska jag..


Hehehe för er som inte vet vad jag ska göra hos frisören, får se det ikväll!


Jag tycker vi är rätt söta, typ









Nu ska jag dricka juice och sova! Sov sött allesammans.




Att tappa bort sig själv

I de allra flesta fallen känner jag inte igen mig själv. Jag är inte den jag brukade vara innan jag blev sjuk. Jag är inte sexton år längre och det kommer jag aldrig vara igen. Jag är så mycket äldre i vissa lägen, tänker på saker väldigt få i min ålder tänker på.
När man är sexton år tänker man på sig själv, vilket jag också gör. Man vill passa in i samhället, i skolan, i klassen. Alla har en roll, en person man är. Jag har ingen roll längre för jag vet inte vem jag är. Jag tänker på sådana här saker också, det gör jag. Men jag oroar mig också för en provtagning som kommer nu i veckan. För ett ultraljud som kommer om en månad. Jag oroar mig för att min cancer ska komma tillbaka. De allra flesta i min ålder, och vuxna, vågar inte ens säga ordet cancer. För cancer är lika med döden för vissa. Kanske till och med för många.

Jag lever två liv. Jag har två olika vardagar. En i skolan, fester, vänner och allt annat som hör tonåren till. En annan vardag är min cancer. Jag har inga behandlingar, jag säger inte längre att jag har sjukdomen. Men det är nu jag får ta alla konsekvenser av den.

Jag vet att jag kommer ha nytta av detta, att jag har en erfarenhet många andra inte har. Men när man ska gå en extra termin efter studenten, när man inte är sig själv, då är det svårt att tänka så.

RSS 2.0