Nk

Gener och kemi är inte min grej, så naturkunskapslektionen som tar hela min onsdageftermiddag tar seriöst kål på mig. Jag kan egentligen, men det är sjukt svårt när man inte haft ämnet på 3 år. Detta är i B-kursen, A är riktigt lätt i gemförelse och det är det vi har prov på på fredag. Det suger givetvis, det förstår ju alla. Så min kväll kommer bestå av ännu mer naturkunskap.

Ska nu ladda upp med en jäkla massa mat (kycklig i pitabröd, mmmmumsi) för att kunna plugga stenhårt och förhoppningsvis hinna med några kilometer på löpbandet på mitt kära malkars!



Plugghästen bokför i småföretagande. Nu kämpar vi mina vänner, sista spurten innan studenten....

Make-up

Långpromenad med my idag i det fina vädret, välbehövligt efter att ha jobbat hemifrån med rapporten! Efter detta ringde tina från min praktiksalong och undrade om jag kunde vara make-up modell. Hon utbildnar sig inom detta på frisörskolan hair. Hur som helst, var modell inför en hel klass haha, så det var skoj!


Danza kuduro, ojojojoj



"Vad hände?"

Söndag

Sitter hemma hos pappa och ugglar, har haft en jättemysig kväll med honom och marcus. Tittat på film ("dumma mej", se den!) och käkat pizza och kycklingsallad. Perfekt avslut på en bakisdag som varit fylld med en massa stress på stan och två tuffa träningspass! Köpte ett sånt där armband till iphonen, som man sätter runt bicep typ, när man tränar. Perfekt att använda när man springer på löpbandet tex, då jag hatar att lägga mobilen framför mig med hörlurar som slänger överallt. Tror hela tiden att jag ska riva ner telefonen och flyga av bandet...

Nemen jaha nehe, nu ska jag vila benen i soffan och fortsätta vara social med pa&marcus innan vi pyser hem till mamma igen!

Träning & shopping

Dagen började med morgonträning tillsammans med sofie - bodypump, löpband och crosstrainer. Har en testvecka på nordic nu så ska flytta tältet jag slått upp på malkars för en liten liten period hehe!

Åkte sedan in till stan, käkade glass och köpte nya träningsbrallor. Jättehärlig dag verkligen! Dock såg ju vädret ut att vara bättre än det var, har faktiskt varit rätt kyligt idag.

Nu ska jag svira om från mjukisbyxorna till festoutfiten och kladda på lite smink i fejjan!


25 mars

Helt sjukt vad mitt huvud snurrade till sig idag. Var disträ som fasen och skrattattackerna vet jag inte vart dom kom ifrån! Som sagt, det snurrade nog till sig lite där ja, men tror det beror på att det är den 25 mars.

25 mars - cancerdatumet.

För två år sedan gav mig läkarna beskedet äggstockscancer och på några sekunder slutade jag vara den Becca och började vara den här Becca. För mig känns det som jag blivit utbytt, att den förra tjejen bara togs ifrån mig. När jag tänker på det (vilket jag sällan gör) så är det väldigt frustrerande. Jag kan inte riktigt hantera det, en av orsakerna till att jag låter bli att tänka på sånthär, och då blir jag bara ännu mer frustrerad i allt jag gör, stressar upp mig, känner prestationsångest och lägger ner otroligt mycket energi på att hata och önska bort cancern. Det är litegran som att befinna sig i en dröm, och att bara vänta på att få vakna och vara den gamla Becca.

Oftast lyckas jag vända cancern till något positivt, att jag lärt mig mycket av den tex, och många gånger vill jag faktiskt inte vara utan den. Men dagar som denna, så vill jag bara vakna och känna den där sköna lättnaden av att det bara var en dröm.


Torsdag

Kom precis hem från malkars efter ett bodypump-pass och ett par kilometer på crosstrainern. Kändes riktigt gutt! Käkade med min kära vän my på 4kök innan detta dessutom, så denna torsdagskväll kunde nog faktiskt inte bli bättre. Efter en lång dag som denna så tycker jag att jag förtjänade det!

Nu ska jag rota runt i skafferiet i hopp om att hitta en proteinbomb någonstans.

Nyklippt

Hoppat i min rosa supermjuka mjukisdress och sitter och myser framför tvn efter en dag på praktiken. Färgat och klippt mamma bland annat, blev sidecut (he he cool mamma) och lite snygga färger till detta då såklart!
Fick även en klippning av snälla Emelie, så nu är mitt hår mer ihopklippt framtill. Har varit så sjukt feg med mitt hår, då jag liksom redan blivit av med allt en gång, men ibland får jag mina impulsryck och vågar lite mer! Klippte det faktiskt häromdagen i skolans korridor. Som sagt, impulsryck..





Ska käka lite sallad nu, plugga, fixa naglarna, och kanske hinna med en liten promenad, rätt skön kväll ändå.

Becca i bilen

Måste ju bara visa er hur oerhört fokuserad jag är när jag kör bil! Haha, tror till och med jag har munnen öppen..
 

Min dag



Plugg, plugg, plugg och mera plugg. Svarar på frågor jag inte fattar i nk B och skriver rapporten till projektarbetet+loggboken.
Ser fram emot kvällen som ska tillbringas på parelle, Hanna, Hagel och Hilda har förhandsvisning på sin nya kollektion till deras UF-företag och parelle säljer sina produkter till ett lite billigare pris. Blir nog kul!

Nu ska jag göra lite varm oboy (mums!!!) och fortsätta med mina frågor&svar..

Vår!

Passar på att dra fram vårkläderna en solig dag som denna! Vem vet, imorgon kanske det är snöstorm..





Byxdressar är nog mitt nya favvoplagg, mjuka och sköna men samtidigt snygga! Denna är från hm, likaså jeansjackan.

Tumörfri

Jag har tendens att tappa bort grejer. Ni som känner mig vet precis vad jag pratar om..
Idag hade jag tänkt spendera hela dagen med plugg, engelska och naturkunskap B (vilket suger i det fina vädret..) men en av böckerna är givetsvis putsveck.

Så innan jag börjar plugga måste jag hitta den tjocka hemska boken och först efter det kan jag börja plugga. Mitt pass var tydligen också borta enligt mamma så det måste jag hitta det med. Kul att stå utan det i april sen när planet till napa ska gå.

Förresten så har jag varit tumörfri i 2 år idag. Fick även veta att det fanns en risk för att jag skulle vara sjuk, då dom hittade svullna lymfköttlar under den 6 timmar långa operationen. Men nu ska vi inte deppa över det.
Jag har ju varit tumörfri i 2 år!

KM

Drar in till stan för en chillkväll med några fina på km. Fredagar kan vara det bästa!


Paint

Precis kommit hem från världens längsta utvecklingssamtal, är inte ett dugg sugen på EVK på fredag nu vill jag lova! Vill bara sluta skolan och få en nystart där sjukdomen inte kan förstöra mer.

Innan detta lilla samtal har jag målat, från klockan 8 imorse. Eller ritat? Äh, kladdat med målarfärg tycker jag låter bäst!





Ser väldigt fokuserad ut?! I mitt otroligt snygga förkläde.

Healing

Har haft myskväll med mormor hela kvällen. Hade tänkt pallra mig bort till malkars, men icke sa nicke! Stannade hemma med henne, sibyllakäk och godis, vilket var sjukt skönt.

Min handledare på salongen har en man som håller på med healing som jag fick testa på idag också. Han kastar om och tillför energi förklarade han, genom en annan slags guide från andra sidan. (det låter lite konstigt, jag vet)
Men det var i alla fall en kul grej att testa, och det var väldigt avslappnande. Känner dock ingen skillnad på innan och efter, men vet att många andra upplevt att smärtor och liknande har försvunnit efteråt.

Han sa också, efter då, att när han healade kring hjärta och mage, där känslorna sitter eller något sånt, så hörde han hela tiden namnet Jens.

Jag har absolut ingen aning om vem denna människa är.


Födelsedagsmiddag



Ler helt galet mycket? Men skit samma, outfiten för kvällen i alla fall! Har varit på en jättetrevlig middag hos Linda som fyller 19 idag, käkade grillat (MUMS) med klyftpotatis och sallad. Sen paj och åh så mycket gott!
Valde dock att inte gå ut då jag känner att jag kommer ha tillräckligt mycket i huvudet imorgon ändå, så fylleångest på det skulle göra mig till ett psykbryt.. typ.



Webcam-kvalité är ju nästan lika bra som mobilkameran?! Haha, nä men ni får nöja er med detta ikväll faktiskt. Tänkte visa mitt nya favvosmycke - ear cuffen! 50 spänn på glitter, icke helt fel inte.

Övningskörning

Idag mina vänner har jag genomfört min allra första övningskörning! Det var seriöst bland det roligaste nånsin haha. Både mamma och jag fick oss en himla massa goa skratt..
Men det gick faktiskt mycket bättre än vad jag trodde, när jag väl fått in någelunda snitts på koppling och växlar och ah, allt. Körde från sporrsjö, till vedby, till lindsdal, längs med hela norra vägen in till kalmar, genom rondeller och åååh så roligt! Var snäll och stannade vid ett övergångsställe också, och då dog bilen.. Så det sög ju lite!

Nu ska jag pallra mig bort till gymmet och köra ett monsterpass för att sen skriva som bara den på rapporten.





lördags. sjukt kul kväll måste jag tillägga!

Mars

Hittade en blogg igår som skrevs av en 20årig tjej med cancer. Skummade igenom den månad för månad och kom tillslut till ett inlägg där mamman skrev av hon gått bort. Fick så fruktansvärt ont överallt när jag läste det, och den där "jag-överlevde-men-inte-du-ångesten" smög sig på som bara den. Den kommer i princip alltid när jag hör om dödsfall i just cancer, och speciellt bland unga människor. När jag träffar personer som jag vet förlorat sitt barn, syskon eller någon som på något sätt är nära anhörig, så nästan skäms jag över att finnas till, när deras älskade inte fick den chansen.

Det är även i just dom ögonblicken som jag förstår allvaret jag levde i. Jag tänker sällan på själva cancern, men det ligger ju undermedvetet och gnager hela, hela tiden, just eftersom jag inte riktigt orkar ta tag i tankarna. Så när jag då under en liten stund fattar vafan det var för sjukdom jag hade så blir det nästan som någon slags chock konstigt nog.

OJ vad jag babblar på om saker ni säkert tycker låter jättekonstigt.. Antar att det är mars som gör det svårt att låta bli att tänka på allt, alla årsdatum börjar ju nu snart för tumörbesked, operationer, cancerbesked och ah, allt började i mars. Så ni får stå ut med en del tankar här nu kanske, för för mig är det är bättre att se allt svart på vitt än att ha en ända röra i huvudet.

När jag ändå skriver detta superdjupa inlägg kan jag ju passa på att tacka för en kommentar jag fick för ett tag sen av "mirre". Jag hoppas verkligen allt går bra för dig, och jag är glad att min blogg hjälper dig litegrann i alla fall!



Jag kan inte fatta att det där är jag längre.

Ayia napa, here we come!

Den 22-29 april drar jag från denna pyttelilla snöfyllda håla för att sola, bada och festa i cypern. Kommer ju inte direkt vara som högsäsongens drag, men tror nog det kan bli rätt gutt ändå! Längtar sjukt mycket, har varit och betalat första delen idag och köpt en massa nya linnen och grejer. Men MÅSTE ha nya bikinis, och dom jag har beställt kommer inte förens i början av maj, vilket självklart är försent. Får se hur jag löser det ilandsproblemet..

Och det där med snöfylld håla stämmer väl inte riktigt in på just denna lördag, solen skiner ju som bara den! Riktigt skönt att gå en runda på stan med mamma i den fina vädret innan.



Sommar och värme är helt klart det bästa jag vet.
Längtar som sagt.


Tell me!

Kom hem till en tom, tyst, mörk lägenhet nu efter gymmet. Mamma jobbar natt och marcus är på skolan som vanligt. Gjorde i alla fall havregrynsgröt (min nya favvorätt) med sylt och banan och macka och mmmmh massa gottit!

Jag känner förresten att min blogg är skittråkig för tillfället. Skriver bara om vad jag gör, och jag är alltid i skolan, på gymmet eller jobbet. Plus annat då, men bara vanliga saker som alla gör eller vad man ska säga.
Sååååå, jag tänkte höra med er läsare.. Vad vill ni se mer av här i bloggen? Var inte blyga här nu hehe, det finns säkert nånting!

Restaurant story

Hämtat både converse och hm-paket, lycka de minsann! Måste dock krångla och lämna tillbaka bikinin, men det löser sig väl. Måste ha lite nya snygga om det blir en resa i april! Ayia napa är på g...

Linda och Emelie visade mig ett spel idag, restaurant story, en app på iphonen då. Jag är fast. Mitt batteri dog i skolan innan till och med pga att jag måste kolla min jävla restaurang 24/7. Lär väl sitta framför mobilen hela kvällen, och kötta lite på gymmet då också såklart. Rätt chill onsdag ändå.

RSS 2.0